"Ő a barátod, társad, védelmeződ: Ő a kutyád."

 A standard

 
A nyak:
Erős, domború és formás, vastag bőrrel. Izmos, viszonylag hosszú, ívelt, a fej irányába elkeskenyedő.
 
A mell:
Széles, mély, sok helyet képezve egy erős tüdőnek. Elölnézetben a könyök alá nyúlik.
 
A vállak:
Magas, nagyon erős, határozottan izmos domborulat. Az Argentin dognak különösen a vállrészen kell kitűnő izomzattal rendelkeznie és ennek az első pillantásra szembetűnőnek kell lennie.
 
A hátgerinc:
A vállaknál magasabb, a far irányába enyhén leereszkedő. A keresztcsontnál ez a felső vonal ismét emelkedik kissé.
 
Az első lábak:
Egyenes, teljesen párhuzamos, rövid, szorosan összesimuló lábujjakkal. 90 fokos szöget zárjanak be a vállal. Elölnézetben teljesen párhuzamosak kell legyenek. A lábujjak nem lehetnek túl rövidek és nyitottak. (Figyelembe kell venni, hogy a lábujjak puha talajon inkább szétállnak.) A köröm hosszúságának is van jelentősége. A középlábcsont kissé dőlt, a talp kemény és vastag. Izomzat kell, hogy fedje.
 
A hátsó lábak:
A comb nagyon erős és izmos, rövid középső lábrész, zárt, nem elálló lábujjak. A hátsó résznek különösen nagy jelentősége van. Kitűnő izomzat, mely ideális esetben a bőrön keresztül is jól látható. Standardkövetelmény. A hátsó rész az Argentin dognál eltér a németjuhászkutyától, amelynél a leglényegesebb az előremozgás, az Argentin dognál az oldal irányú mozgás is lényeges, ezért a lábak meredekebb szöget zárnak. A hátsó lábaknál 4 lábujj van. Az ötödik lábujj (mint az első lábakon) magasabban lévő lábujj, kétségtelenül gátolja az állatot, de ezt az eltérést a lábak között nem érdemes túlértékelni. Hátulról nézve a hátsó lábaknak párhuzamosnak kell lenniük.
 
A farok:
Hosszú és erős, de nem érhet az ugróizület alá. Többnyire lóg. Harc közben vagy barátságos köszöntésnél felemeli és oldalra mozgatja. A faroknak jelentősége van a mozgásnál, fordulásoknál, a kormányzásban segít, stabilitást és ellensúlyt jelent. Ezért a hosszú és erős farok standardelőírás. Nem szabad vágni.
 
A súlya:
40-50 kg.
 
A magasság:
60-65 cm. A nagyság és a súly vitás kérdés az Argentin dognál, mivel Antonio Nores Martinez nem rögzítette annak idején. Testvére tette meg ezt később. A szakemberek szerint sem a szukák, sem a kanok lefelé nem térhetnek el súlyban, felfelé minimális eltérés megengedett.
 
A szőrzet:
Teljesen fehér, bármilyen más színű folt kizáró ok. Kivéve a fejen lévő és nem a fül mögött elhelyezkedő foltot. Abban az esetben, ha más téren két egyforma kutyáról van szó, a folt nélküli kutya részesül előnyben. Az apró pigment foltok nem kizáró ok (de a pároztatásnál figyelmet kell rá fordítani). A szőrzetnek rövidnek és keménynek kell lennie. A selymes szőrzet nem kívánatos. Az Argentin dognál a fehér színt azzal indokolják, hogy a vadászat közben jobban látható az állat.
 
A tenyésztésből való kizárást eredményező okok:
 • világoskék vagy különböző színű szemek
 • süketség
 • folt a testen (a szőrzetre értendő)
 • fehér vagy erősen fehér foltos orr
 • prognatizmus (előreálló alsó vagy felső állkapocs)
 • lógó ajak
 • vad kutyafej
 • hosszú, nem vágott fülek (jelenleg nem kötelező)
 • 60 cm alatti/68 cm feletti magasság
 • több mint egy folt a fejen (a szőrzetben)
 • minden testi aránytalanság
 • egy külön álló lábujj kerülendő, de nem kizáró ok
Mivel a fajta rossz irányba tart, ezért Európában szigorodtak a bírálatok a szakemberek argentínai megállapodását követően. A standardmagasságot (60-65 cm) maximum 68 cm-ig lehet tolerálni, e fölött a kutya túlméretesnek számít. A fogakat illetően egy premolaris hiánya nem hiba, kettővel még kitunő minősítést kaphat és a mezőnyhöz viszonyítva lehet győztes is a kutya. Három vagy annál több hiány már hibának számít, és csak nagyon jó minősítés adható. A pigment folt csak akkor hiba, ha szőr vége is fekete, és szembeötlően túlzott a pigment foltok mennyisége (dalmatás). A fejen lévő folt engedélyezett (1 darab), mely színének nincs jelentősége, lehet fekete, barna, csíkos stb. Az orr és a szájszél pigmentációja fekete és nem barna, ez ha nem is olyan súlyos, de hiba. Az orr 75 százalékának kell feketének lennie. A szájnál ez nincs meghatározva, de minél feketébb, annál jobb. A szemhéj lehet pigmentált vagy hússzínű is.

2018. augusztus 03. óta a látogatók száma 2855.